Det hele begyndte ved den smukke Ivösø i det nordlige Skåne – og her finder du os stadig i dag. Vi har arbejdet med porcelæn i over hundrede år – og badeværelser i næsten 70 år. Men faktisk begyndte det hele meget tidligere. For 60 millioner år siden, nærmere bestemt. Dengang levede der nogle organismer, som i dag er de vigtigste bestanddele i vores porcelæn, eller rettere sagt, fossilerne af dem.

Der skulle gå mange år, inden geologen Gerard de Geer og dyrlægen Abelgard Nielsen i 1887 mødtes ved kalkbruddet ved den smukke Ivösø. Opdagelsen af rige kalk- og kaolinaflejringer fik Nielsens entreprenørånd til næsten at syde. Kort efter startede han Iföverken, som blev navngivet efter stedet, hvor han gjorde sin opdagelse. De mange tyske arbejdere, som arbejdede der dengang, udtalte det svenske ”v” i Ivösøen som et ”f”, hvilket har overlevet i navnet Ifö. 

Der er sket meget siden dengang. Og alligevel ikke. Selvom al produktion i dag sker i hypermoderne og certificerede fabrikker og styres af it, er det traditionelle håndværk stadig helt centralt. Alle produkter håndsorteres af erfarne fagfolk, og et produkt som ikke lever op til Ifös kvalitet får aldrig lov at forlade fabrikken. Porcelæn er stadig det materiale, vi værner om. Ikke fordi det er det billigste eller nemmeste materiale at arbejde med – men fordi det er det bedste. 

Find os på
Tilmeld nyhedsbrev
Betalingsmetoder
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo