Kay Bojesen som var Sølvsmed og designer  kunne noget helt særligt. Han kunne give træ liv, og han blev verdensberømt for at skabe trædyr med sjæl, humor og glimt i øjet. Kay Bojesen har med mere end 2000 stykker kunsthåndværk på samvittigheden hørt til blandt 1900-tallets mest produktive danske kunsthåndværkere.

Han er mest kendt for sine legende livsglade aber, livgardister og andre trædyr, men hans store produktion omfatter også smykker, bestik, tekander og sølvpokaler.

Kay Bojesen blev færdiguddannet som sølvsmed i 1910 efter han havde afsluttet sin læretid hos sølvsmeden Georg Jensen. Som en af de første indenfor dansk kunsthåndværk lod han sig begejstre af funktionalismen, og han var blandt initiativtagerne til ”Den Permanente” – en forretning og et udstillingsvindue, der gennem årtier repræsenterede det bedste indenfor dansk og skandinavisk design.

-33%
0 anmeldelser
469,00 DKK
699,95 DKK
Du sparer: 230,95 DKK
-31%
0 anmeldelser
345,00 DKK
499,95 DKK
Du sparer: 154,95 DKK
-29%
0 anmeldelser
635,00 DKK
899,95 DKK
Du sparer: 264,95 DKK

Det var i 1930’erne Kay Bojesen begyndte for alvor at dyrke sin interesse for at arbejde i træ. Han skabte blandt andet en serie af trædyr, der alle levede op til hans holdning til, at design skal være rundt, blødt og føles godt i hånden.

Han ønskede ikke at skabe tro kopier af virkelighedens dyr ej heller være for sofistikeret eller detaljerig, men i stedet at skabe fantasifulde varianter i et design, der tog afsæt i barnets egen verden, hvor ”linjerne skal smile”. Træ-legetøjet skulle være enkelt, solidt og inspirere til leg.

Med disse grundtanker som udgangspunkt har Kay Bojesen skabt sine elskede træfigurer, der appellerer til barnet i os alle.

I en menneskealder blev sølvsmed Kay Bojesen betragtet som humøret i dansk brugskunst. I dag er Kay Bojesen blandt Danmarks største designnavne og hans kunsthåndværk blandt de mest efterspurgte fra dansk design.  

Find os på
Tilmeld nyhedsbrev
Betalingsmetoder
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo